13 augusti 2016
12:00

Storvreta IK F00

Referat: Bälinge IF F01 - Storvreta IK F00

Tre nya poäng och två halvlekar som skiljer sig ganska markant. Under först halvlek så dominerar Bälinge spelet totalt och släpper inte till några luckor bakåt. Fler fina chanser skapas från vänsterkanten där Amanda E kommer förbi flera gånger och spelar smekande bollar in framför målet. Trots flera riktigt farliga chanser från 2-3 meter så lyckas vi ändå inte få bollen på mål. Inte förrän efter en hörna så lyckas Julia spräcka nollan med en välriktat skott i bortre burgaveln. Här har vi lite tur då bollen studsar som en flipperkula i straffområdet och vid Storvretas rensning så landar bollen framför Julia som tar ner, lägger upp och slår ett fint välplacerat skott i en båge över målvakten in i bortre.
Som på en signal fortsätter Bälinge att rulla bollen inom laget och chanser vaskas fram i parti och minut.
Amanda A sätter både 2-0 och 3-0 innan halvtidsvilan.

Andra halvlek blir lite mer jämn där båda lagen fastnar i sina försök till farliga målchanser. Storvreta reducerar till 3-1 där Bälinge försvaret agerar något passivt. Trots slutresultatet 3-2 så är aldrig segern hotad. Sista målet från Storvreta uppkommer efer en diskutabel straffsituation där Storvreta forwarden kommer fri mor Maja som kommer ut och slajdar ut och tar bollen. Deras forward springer därefter in i Maja och domaren pekar på straffpunkten. Sista sparken i matchen på stopptid 70 +1 så reducerar Storvreta till 3-2 och därefter ljuder slutsignalen.

Beröm till Julia och Olivia som från sina ytterbackspositioner kommer högt upp i banan och sätter press på motståndarna. Även Amanda E var tillbaka i gamalt slag och skapade fler målchanser än på många tidigare matcher.